Luni, 19 august 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Eveniment » 24 septembrie 2018, ora: 08:22
rss
 

Verde la educație pentru circulație, o campanie națională pentru siguranța copiilor

Verde la educație pentru circulație, o campanie națională pentru siguranța copiilor

Pentru al șaselea an consecutiv, Poliția Română și Lidl continuă să contribuie la educația rutieră a copiilor, prin campania națională „Verde la educație pentru circulație”, proiect care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani și constă în lecțiile interactive de educație rutieră, organizate simultan în parcările magazinelor Lidl din întreaga țară.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Ediţia de acest an a avut loc ieri, 22 septembrie, iar poliţiştii rutieri din Craiova au fost prezenţi în parcările magazinelor Lidl, unde i-au învăţat pe cei mici cum să-şi poarte singuri de grijă, atunci când sunt pietoni.

 

„Verde la educație pentru circulație” este un proiect de tradiție, care își propune, an de an, să aducă în atenția copiilor și părinților siguranța rutieră.

Obiectivul campaniei este de a forma un comportament rutier responsabil în rândul copiilor, prin învățarea și respectarea regulilor de circulație, pentru ca pe termen lung, numărul și gravitatea accidentelor rutiere în care sunt implicați și copii să fie reduse.

În cadrul evenimentului, cei mici au aflat de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte în drumul lor spre școală, locul de joacă sau către casă, prin lecții interactive.

 

Ieri, 22 septembrie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj şi Biroului Rutier Craiova au fost prezenţi în parcările celor patru magazine Lidl, din Craiova.

Poliţiştii i-au învățat pe cei mici cum să aibă singuri grijă de ei, ca pietoni în trafic, în cadrul unor lecții interactive dedicate copiilor cu vârsta între 4 și 10 ani.

În prima parte, poliţiştii doljeni le-au prezentat celor mici noţiuni teoretice, prin care aceştia au aflat semnificaţia fiecărui semn de circulație şi au primit informații esențiale pentru siguranța lor, ca pietoni.

 

În cea de-a doua parte, a avut loc o sesiune practică, în care copiii au putut aplica cunoștințele dobândite, printr-un joc interactiv de circulație rutieră, desfăşurat pe ”covorul rutier” amplasat în incinta parcării magazinelor.

La final, toţi copiii participanţi au primit premii, aceştia dând dovadă, pe tot parcursul activităţii de energie, implicare şi dorinţă de a cunoaşte şi respecta regulile de circulaţie.

 

 

 

 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.