Miercuri, 18 septembrie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 24 septembrie 2018, ora: 08:16
rss
 
Stagiunea Muzica unește continuă!

7 concerte de referinţă, 6 dirijori , 17 solişti, la Filarmonica Oltenia

7 concerte de referinţă, 6 dirijori , 17 solişti, la Filarmonica Oltenia

Filarmonica olteană deschide stagiunea ”Muzica unește” (partea a II-a) vineri, 5 octombrie, cu Imperialul de Beethoven, ultimul concert pentru pian compus de titanul de la Bonn. Solista, Sânziana Mircea, ”una dintre cele mai influente persoane tinere din lumea muzicii clasice” (Radio România Muzical), a concertat în toată lumea, din Texas până la Tokyo, revenind de câte ori este posibil în România.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Concertul în Re major pentru vioară de Brahms (19 octombrie), lucrare de referință din epoca romantică, va aduce pe scena Filarmonicii o altă tânără solistă, Mălina Ciobanu, nume de rezonanță, cu peste 100 de recitaluri și concerte susținute la vârsta de numai 20 de ani. Vom rămâne în zona romantismului muzical, şi nu numai, cu briliantul Concert nr. 2 de Chopin (26 octombrie) în interpretarea pianistei Fabiola Ioniţă,un artist dedicat care „evoluează frumos ca pregnanţă, vioiciune, prezenţă de spirit" (Viniciu Moroianu).

 

Prin urmare, Filarmonica ”Oltenia” Craiova continuă în mod excepţional, dar şi cu un suflu tânăr, stagiunea 2017/2018 („Muzica unește”), anul Centenarului Marii Uniri culminând în ziua de 1 decembrie. 7 concerte, în care vor evolua 6 dirijori şi 17 solişti, dau viaţă unor capodopere universale, printre care două vocal-simfonice - ”Requiem” de Verdi şi ”Missa în Si minor” de Bach - aşteptate cu nerăbdare de către publicul meloman.

 

Pe lângă soliștii invitați să concerteze pe scena filarmonicii craiovene, majoritatea români, stagiunea ”Muzica unește” propune în fiecare vineri seara o piesă românească, de multe ori în primă audiție. Dirijori din Italia, Spania, Olanda – Walter Attanasi, Gian Luigi Zampieri, Antonio Momblant, Theo Wolters - trăiesc muzica românească și reușesc să dea o interpretare autentică, depăşind barierele lingvistice şi geografice, prin intermediul artei sunetelor.

 

Bilete la cele 7 concerte pot fi achiziţionate de la agenția Filarmonicii ”Oltenia” Craiova (Calea Unirii Nr.16, orele 10:00-18:00, telefon 0251 414 698), separat sau în abonament - la un preţ atractiv, cu avantajul de a păstra locul preferat în sală. 


 
Alte articole din Învăţământ şi Cultură:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.