Luni, 17 iunie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 18 septembrie 2018, ora: 11:40
rss
 

Au început lucrãrile de cadastru general în comuna Pielești

Acest articol conţine 2 poze
Au început lucrãrile de cadastru general în comuna Pielești

Astãzi au început lucrãrile de cadastru general în comuna Pielești din județul Dolj. În perioada urmãtoare, toate imobilele din aceastã unitate administrativ-teritorialã (UAT) vor fi mãsurate și înscrise în evidențele de cadastru și carte funciarã, gratuit pentru cetãțeni. Finanțarea este asiguratã din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliarã (ANCPI), prin Programul național de cadastru și carte funciarã 2015-2023 (PNCCF).

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Marți, 18 septembrie, a avut loc deschiderea oficialã a lucrãrilor de înregistrare sistematicã a imobilelor din comuna doljeanã Pielești, în cadrul PNCCF. Astfel, pânã în luna octombrie 2019, vor fi eliberate, fãrã costuri pentru cetãțeni, peste 12.800 de cãrți funciare pentru proprietarii tuturor  imobilelor (terenuri, clãdiri și apartamente) din comuna PIELEȘTI, județul Dolj. Comuna Pielești are suprafața de 6.569 ha și un numãr estimat de aproximativ 12.808 de imobile.

La eveniment au participat directorul O.C.P.I. Dolj, Mihai CILIBIU, primarul localitãții Pielești, Dan Viorel DICÃ, reprezentanții prestatorului de servicii, dar și o parte dintre locuitorii comunei.

În prezent, din totalul de 111 de unitãți administrativ-teritoriale (UAT) din județul Dolj, au fost cadastrate în proporție de sutã la sutã trei UAT-uri (Drãnic, Mischii, Goicea), iar în alte 104 se desfãșoarã lucrãri de înregistrare sistematicã a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale, pe contracte de finanțare încheiate în anii 2017 și 2018. Lucrãrile de cadastru aferente contractelor de finanțare încheiate la nivelul anului 2016 au fost deja finalizate la nivel de sectoare cadastrale.

”În prima etapã a PNCCF au fost incluse patru unitãți administrativ-teritoriale din județul Dolj: Brãdești, Coțofenii din Dos, Goicea și Pielești. În comuna Goicea, lucrãrile de cadastru general au fost finalizate la începutul acestui an, la Brãdești și Coțofenii din Dos sunt în derulare.

De astãzi,  lucrãrile de cadastru general încep și în comuna Pielești, aflatã pe traseul Drumului Expres Craiova – Pitești.

Pentru anul 2018, noutatea este cã a fost dublatã suma pe care ANCPI o pune la dispoziție primãriilor, pentru lucrãrile de cadastru general. Astfel, UAT-urile care au cheltuit deja 155.000 de lei (finanțarea 3) pot solicita un nou contract de finanțare cu oficiile de cadastru și publicitate imobiliarã (finanțarea 4). Pentru finanțarea 3 au fost încheiate contracte de finanțare pentru 93 de UAT-uri, dintre cele 101 de UAT-uri eligibile din județ, iar pentru finanțarea 4 au fost încheiate deja 60 de contracte, aceastã etapã fiind încã în desfãșurare. Totodatã, sperãm sã înceapã cât mai curând lucrãrile de înregistrare sistematicã a imobilelor în cele 31 de comune din județul Dolj aflate pe lista celor 660 de UAT-uri din mediul rural din toate județele țãrii, care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020”, a precizat directorul O.C.P.I. Dolj, Mihai CILIBIU. 
Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuitã a tuturor imobilelor (terenuri, clãdiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciarã. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI - peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altã sursã de finanțare poate fi bugetul local. 
 

 
 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.