Duminică, 16 iunie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 10 septembrie 2018, ora: 13:11
rss
 

Primarul Mihail Genoiu, la deschiderea anului școlar: Provoc generația iPod să redescopere modelul de viață al lui Nicolae Titulescu

Acest articol conţine 2 poze
Primarul Mihail Genoiu, la deschiderea anului școlar: Provoc generația iPod să redescopere modelul de viață al lui Nicolae Titulescu

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a fost prezent la deschiderea noului an școlar la Colegiul Național Militar Tudor Vladimirescu."Mândria de a avea în Craiova un colegiu militar este cu atât mai mare cu cât istoria acestei unități de învățământ are o vechime de peste 130 de ani, când regele Carol I a inaugurat aici, în Cetatea Băniei, prima școală a fiilor de militari. Considerat un laborator care preface minereurile sufletești ale elevului în metale de preț cu care națiunea își clădește valoarea ei istorică, liceul militar din Craiova și-a clădit, de-a lungul timpului, un înalt nivel academic – demonstrat atât prin dascălii străluciți cât și datorită rezultatelor școlare obținute de elevii săi, a spus edilul șef.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

„Deschiderea anului școlar este unul dintre momentele speciale din viața fiecăruia dintre noi. Emoții, amintiri, gânduri de viitor, întrebări, așteptări și speranțe sunt coordonatele primei zile de școală, deopotrivă pentru elevi, profesori, cât și pentru părinți și autorități.  

Începutul unui nou an școlar capătă, în anul de grație 2018, o importanță istorică. Este momentul în care personalități precum marele diplomat craiovean Nicolae Titulescu trebuie să redevină model de viață pentru tinerii de acum. Este momentul în care dascălii au dificila misiunea de a regăsi strălucirea de acum 100 de ani a unor cuvinte-reper precum spirit, cultură, unitate, conștiință de sine și de a descoperi cum acestea pot reverbera în sufletul generației de acum, generația iPod.

Copiii sunt viitoarea noastră generație de elită, ei sunt cei care ne vor reprezenta orașul oriunde pașii îi vor purta de-a lungul vieții. De ei depinde proiecția următorilor 100 de ani. De aceea, nouă, autorităților locale, ne revine întreaga responsabilitate de a face tot ce ne stă în putință ca elevii să beneficieze de facilitățile unui învățământ de calitate.

Pentru Primăria Craiova și Consiliul Local, învățământul este o prioritate prin investițiile importante pe care le programăm pentru fiecare unitate școlară, dar și prin grija cu care premiem de fiecare dată excelența în educație, oferind recompense celor mai merituoși dintre elevi și cadre didactice. Pentru noul an școlar 2018 – 2019, colegiile, liceele, școlile și grădinițele din Craiova sunt pregătite pentru începerea anului școlar. S-a intervenit în toate unitățile de învățământ unde directorii au solicitat lucrări de reparații și întreținere și sunt în diverse etape de evaluare sau contractare construirea de clădiri noi în două școli și reabilitarea totală sau doar termică în alte 10 unități școlare.

Preocupările municipalităţii de a asigura condiţii cât mai bune pentru desfăşurarea procesului de învăţământ trebuie susţinute şi de spiritul gospodăresc şi grija pentru administrarea unităților școlare de către elevi şi cadre didactice, deopotrivă.

Acum, când, în an centenar, ridicăm, din nou, cortina pentru un nou episod din cel mai important spectacol al vieții, le doresc succes elevilor și profesorilor și îi asigurăm că, întotdeauna, vor găsi un adevărat sprijin în autoritățile locale. Fie ca școala să le ofere copiilor cele mai frumoase amintiri, iar cei implicați în actul educațional să ducă mai departe renumele învățământului craiovean.

Dragi elevi, dacă învăţaţi, daţi sens eforturilor părinţilor, dascălilor voștri, dar şi eforturilor noastre. Vă fericiți părinții, deveniţi voi înşivă Oameni. Veţi fi admiraţi şi respectaţi, indiferent unde vă vor purta pașii vieții.

Orice zi este importantă, dar cea mai importantă este ziua de azi. Nu o pierdeţi! Acesta să fie motto-ul vostru în fiecare zi din acest an şcolar!”, a fost mesajul primarului Craiovei, Mihail Genoiu, la începerea noului an școlar.

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.