Duminică, 16 iunie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 6 septembrie 2018, ora: 09:03
rss
 

Ministrul Sănătății Sorina Pintea: Spitalul regional de la Craiova va fi construit

Acest articol conţine 2 poze
Ministrul Sănătății Sorina Pintea: Spitalul regional de la Craiova va fi construit

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a dat asigurări, miercuri, că spitalul regional de la Craiova va fi construit, aici urmând a fi investiți 50 milioane de euro.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

„Acest spital se va face. Au ajuns şi la noi foarte multe zvonuri şi de ce să nu mărturisesc că am avut şi noi emoţii pentru că a fost o întârziere. Nu discutăm acum motivele întârzierii, dar nu sunt legate de autorităţile locale. Am fost sceptică şi eu, până în urmă cu două luni. Am anunţat lansarea studiilor de fezabilitate pentru Iaşi şi Cluj, cu date exacte, spunând septembrie pentru Craiova. Probabil că şi asta a produs confuzie, am spus asta pentru că nu ştiam data la care voi putea fi eu disponibilă pentru că mi-am dorit foarte mult să fiu aici. Din punctul meu de vedere, investiţia în spitalul regional, investiţiile care s-au făcut în sănătate şi care se vor face vor pune Craiova pe un loc meritat pe harta sănătăţii din România”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

“Am fost onorați să primim astăzi, la Consiliul Județean Dolj, vizita ministrului Sănătății, doamna Sorina Pintea, însoțită de secretarul de stat Cristian Vasile Grasu și de o echipă de consultanți din partea Băncii Europene de Investiții. Alături de reprezentanți ai autorităților locale și județene și ai tuturor instituțiilor implicate în implementarea proiectului privind Spitalul Regional de Urgență Craiova, am participat la o masă rotundă dedicată acestei investiții esențiale pentru Oltenia, întâlnire în cadrul căreia a fost prezentat și draftul studiului de fezabilitate.
Vreau să salut faptul că, încă din deschiderea discuțiilor, doamna ministru Sorina Pintea a subliniat cât se poate de clar, pentru a elimina orice fel de temeri, că această nouă unitate sanitară, cu peste 800 de paturi, va fi realizată și va funcționa aici, la Craiova. De altfel, ni s-a precizat că documentele privitoare la cererea de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență vor fi depuse la Bruxelles până la sfârșitul acestui an.

 Mă bucur, de asemenea, că în cadrul întâlnirii a fost evidențiată și mobilizarea noastră, a autorităților locale, în parcurgerea cât mai rapidă a pașilor procedurali pe care îi presupune edificarea unui astfel de obiectiv de importanță majoră. Știm că putem conta pe întreaga implicare și susținere a Ministerului Sănătății, a doamnei ministru Sorina Pintea și a domnului secretar de stat Cristian Vasile Grasu, care coordonează implementarea proiectelor privind spitalele regionale, având astfel convingerea că, împreună, vom asigura condițiile pentru a duce la bun sfârșit acest demers, în termenele propuse.

 Totodată, înalții noștri oaspeți au trecut în revistă și o serie de obiective reprezentative în domeniul sănătății, pe care le-au apreciat în mod deschis: noua clădire a Spitalului Municipal „Filantropia“ și spațiile modernizate de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” – ambele investiții realizate la standarde europene prin eforturile Primăriei Municipiului Craiova, precum și lucrările derulate de Consiliul Județean Dolj la Spitalul Județean de Urgență, culminând cu noua Clinică de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară. În privința acestei ultime structuri, care a fost recent inaugurată, am primit asigurări din partea doamnei ministru că vor fi definitivate cu celeritate toate măsurile necesare pentru ca ea să poată funcționa în cel mai scurt timp la întreaga capacitate”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.