Duminică, 16 iunie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Sănătate » 4 septembrie 2018, ora: 13:36
rss
 

A IV-a ediție a Conferinței Regionale de Cancer Bronhopulmonar, 7-8 septembrie, Craiova

A IV-a ediție a Conferinței Regionale de Cancer Bronhopulmonar, 7-8 septembrie, Craiova

Cancerul bronhopulmonar este recunoscut ca una dintre cele mai agresive forme de cancer, cu o evoluţie foarte rapidă, rata de supravieţuire la 5 anifiind de numai 15%. În plus, conform studiilor, peste 75% dintre pacienți se prezintă la medic în stadiu inoperabil, șansele de supraviețiurie fiind foarte mici. În cadrul celei de IV-a ediții a Conferinței Regionale de Cancer Bronhopulmonar, ce va avea loc între 7-8 septembrie la Craiova, va fi adusă în atenție o temă extrem de importantă - Managementul de caz al pacientului cu cancer bronhopulmonar de la diagnosticul în cabinetul medicului de familie la servicii paliative.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Ținând cont că diagnosticarea precoce a acestui tip de cancer reprezintă una dintre principalele provocări pentru domeniul medical în prezent, aducerea în dezbatere a rolului pe care medicina primară îl poate avea în acest context este extrem de importantă și, în plus, având în vedere rata mică de vindecare a acestui tip de cancer, discuțiile privind accesul pacientului la serviciile paliative la noi în țară devin o necesitate.

Față de edițiile anterioare, care au fost organizate pe perioada unei singure zi, Conferința regionala de Cancer Bronhopulmonar din acest an se va desfășura pe perioada a 2 zile, pe parcursul cărora sunt așteptați să susțină prezentări lectori de excepție din țară și străinătate.  Noul manager al spitalului Județean de Urgență Craiova, sef lucr.dr. Alin Demetrianși coordonatorul științific al evenimentului a declarat:

În perioada 7-8 septembrie 2018, Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova, Asociația pentru Chirurgie Toracică Modernă în Craiova, împreună cu Houston NPA organizează la Craiova cea de-a IV-a ediție a Conferinței regionale (Oltenia) de Cancer bronhopulmonar. Datorită prezenței din ce în ce mai numeroase a participanților interesați de noutățile din diagnosticul și tratamentul cancerului bronhopulmonar, am considerat necesară extinderea timpului alocat conferinței de la o manifestare de o zi Ia o manifestare extinsă, pe parcursul a două zile. Ne dorim în continuare o participare a lectorilor de peste hotare și în acest sens avem confirmarea unei noi participări a domnului prof.dr. Horia Sîrbu, șeful Clinicii de Chirurgie Toracică din Erlangen (Germania) și am lansat invitația și pentru colegii din țările vecine, din Serbia și Bulgaria”.

Conferința regională de Cancer Bronhopulmonar, ediția a IV-a, își propune să devină un cadru de dialog între cadre medicale cu specialități clinice și chirurgicale, dar și paraclinice. „Printre noutățile cu caracter foarte practic apărute în urma, dar mai ales datorită edițiilor anterioare, merită menționatăînființarea și funcționarea cu regularitate a primei Comisii Multidisciplinare de Patologie Toracică (CMPT) din regiunea Oltenia, în cadrul Clinicii de Chirurgie Toracică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, dar cu posibilitatea participării tuturor medicilor din specialitățile interesate. Vă așteptăm cu drag la cea de-a IV-a ediție a Conferinței Regionale (Oltenia) de Cancer Bronhopulmonar!”,  a completat șeflucr.dr. Alin Demetrian.        

                În cadrul sesiunilor interdisciplinare vor fi furnizate de specialiștii prezenți la eveniment informaţii specializate în vederea depistării precoce a cancerului bronhopulmonar care, de cele mai multe ori, este descoperit în stadii depăşite din punct de vedere terapeutic, precum şi facilitarea unui context favorabil de comunicare între specialiştii din diferite arii implicate în diagnosticul, tratamentul şi monitorizarea pacienţilor cu cancer bronhopulmonar, în vederea îmbunătăţirii accesului rapid la un tratament multidisciplinar.

 

Printre lectorii care au confirmat prezența se numără

·         Prof.univ.dr. Horia Sîrbu, șeful Clinicii de Chirurgie Toracică din Erlangen (Germania)

·         Prof. univ. dr. Gabriela Jimborean, pneumolog – Seful Sectiunii de Cancer Pulmonar al SRP

·         Prif.univ. dr. Floarea Mimi Niţu – medic pneumolog, Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova

·         Şef Lucr. Dr Michael Schenker – medic oncologie medicală

·         Șef Lucr. Mihai Olteanu – medic pneumolog, Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova

·         dr. Memu Eustatiu – chirurgie toracică, Drobeta Turnu Severin

·         dr. Elena Vlad – medic pneumolog, Târgu Jiu

·         dr. Dalida Mosorescu – medic de familie, Craiova

·         dr. Mariana Chirca – medic oncolog, Craiova

·         dr. Dorin Vancea – medic pneumolog, Oradea

·         dr. Cristina Petria – medic oncolog,Spitalul Municipal Caracal

·         dr. Cristina Călărașu – medic pneumolog, Craiova

·         dr. Magdalena Ciobanu – pneumolog – centrul Stop Fumat

·         dr. Rene Ilia – medic rezident chirurgie toracica, Craiova

·         psih. Adrian Costin Calomfirescu – psiholog, București

 

 Evenimentul este creditat cu 9 puncte EMC pentru medici si 10 puncte EMC pentru asistenti, iar programul se va desfășura vineri, 7 septembrie , în intervalul 13:30 – 20.00 și sâmbătă, 8 septembrie, în intervalul 10:00 – 17:00.

 

Înscrierile sunt deschise pe http://houston.ro/cancer-bronhopulmonar/

 
Alte articole din Sănătate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.