Miercuri, 27 martie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 10 mai 2018, ora: 10:32
rss
 

Concert Richard Strauss/Șostakovici, la Filarmonica Oltenia

Concert Richard Strauss/Șostakovici, la Filarmonica Oltenia

Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Oltenia” prezintă, vineri, 11 Mai 2018, ora 19.00, Concert Richard Strauss/ Șostakovici, dirijor Eric Lederhandler – Belgia, solist Horia Maxim – pian.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 În program:

George Enescu: Rapsodia română nr. 2 în Re major, op. 11

Richard Strauss: Burlesca în Re minor pentru pian și orchestră

Dmitri Șostakovici: Simfonia nr. 10 în Mi minor, op. 93

 

ERIC LEDERHANDLER

Primul dirijor străin care a fost numit director muzical al unei orchestre simfonice din China, Eric Lederhandler a deţinut acest statut la Orchestra Simfonică Jiangsu (Nanking), până în martie 2014. În 1992, a înfiinţat Orchestra de Cameră “Nuove Musiche”, al cărei dirijor este în Belgia şi peste hotare. A fost dirijorul spectacolului “Opera Mobile”, iar în prezent dirijează spectacolele de operă ale casei de producţie “Idée Fixe”.

Eric Lederhandler a fost numit prim-dirijor invitat al Orchestrei Filarmonicii de Stat din Vidin (Bulgaria) şi încă mai colaborează cu numeroase orchestre. Este invitat în mod regulat ca oaspete al Conservatorului din Sichuan, China, unde dirijează orchestra şi susţine cursuri de master – proiecte desfăşurate cu sprijinul Comunităţii Belgiene de Limbă Franceză. În Belgia, a dirijat Ansamblul Vocal al RTBF şi corurile Conservatorului Regal din Bruxelles. A colaborat ca dirijor invitat cu Orchestra Regală de Cameră a Valoniei, Orchestra Simfonică a Conservatorului Regalşi Orchestra Naţională a Belgiei.

 

HORIA MAXIM

Considerat a fi unul dintre cei mai buni pianişti ai generaţiei sale, Horia Maxim (născut în anul 1971, la Galaţi) este un muzician a cărui prezenţă constantă pe scena sălilor de concerte oferă una dintre cele mai importante referinţe despre talentul său artistic. A cântat în peste 500 de concerte, ale majorităţii orchestrelor simfonice din România, cât şi ca partener al unor importanţi interpreţi români şi străini în recitaluri camerale susţinute pe scene din Germania, Franţa, Italia, Austria, Israel, Japonia şi, bineînţeles, din ţara sa de origine.

A înregistrat variate lucrări pianistice pentru coloana sonoră a unor filme produse în Franţa şi Statele Unite ale Americii (ex. „Youth Without Youth”, film produs şi regizat de Francis Ford Coppola în anul 2007). Horia Maxim a început studiul pianului sub îndrumarea eminentului profesor Mircea Costache, în cadrul Liceului bucureştean „George Enescu’’, în timp ce perioada studiilor desfăşurate la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti a fost marcată de influenţa excepţională a maestrului Dan Grigore şi a doamnei Delia Pavlovici. În paralel cu activitatea solistică, Horia Maxim desfăşoară o activitate pedagogică susţinută, în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. În această calitate este invitat, deseori, să susţină importante proiecte de educaţie (cursuri, competiţii) româneşti şi internaţionale.


 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.