Marţi, 26 martie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Eveniment » 19 februarie 2018, ora: 08:36
rss
 

Polițiștii doljeni au verificat modul de asigurare a pazei obiectivelor economice

Polițiștii doljeni au verificat modul de asigurare a pazei obiectivelor economice

În perioada 07 – 15.02.2018, Serviciul de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Dolj a organizat o acţiune pentru verificarea modului în care sunt asigurate antiefracţie anumite magazine din judeţul Dolj, care s-au dovedit a fi vulnerabile în faţa hoţilor, acest lucru reieşind în urma efectuării unor analize de risc la efracţie.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

În cadrul acestei acţiuni au fost verificate  27 de astfel de magazine, toate fiind prevăzute cu sisteme de alarmă la efracţie şi conectate la dispecerate de monitorizare şi intervenţie.

 

Toate magazinele verificate, care fac parte din acest lanţ comercial, sunt dotate cu sisteme de alarmă antiefracţie în stare bună de funcţionare, nefiind identificate societăţi comerciale fără sisteme de supraveghere video.

 

O singură unitate a fost identificată ca fiind amplasată în spaţii în care nu s-au adoptat cerinţele minimale de protecţie la efracţie.

Oamenii legii au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale - 2 în conformitate cu prevedereile Legii nr. 333/2003 rep. (privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor) şi una conform H.G. nr. 301/2012 (pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor )  

Valoarea totală a acestora a fost de 2.600 lei.

 

 

EXEMPLE :

 

1. În urma controlului efectuat la un magazin amplasat în comuna Galicea Mare, s-a constatat că nu au fost implementate măsurile stabilite prin analiza de risc. Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, în conformitate cu prevederile H.G nr. 301/2012 modificată şi republicată.

2. În urma acţionării butonului de panică al unei societăţi comerciale din comuna Motăței, judeţul Dolj, agentul de intervenţie din cadrul societăţii specializate de pază s-a prezentat la obiectiv fără a avea asupra sa materialele din dotare necesare intervenţiei. 

Agentul de pază a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 300 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003.

 

 

 
Alte articole din Eveniment:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.