Vineri, 22 februarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Eveniment » 6 februarie 2018, ora: 09:52
rss
 

Femeie din Sri Lanka, depistată cu ședere ilegală în județul Dolj

Femeie din Sri Lanka, depistată cu ședere ilegală în județul Dolj

Poliţiştii de imigrări din Dolj au depistat o femeie de 28 de ani, din Sri Lanka, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceasta nu a respectat termenul de 3 zile prevăzut în comunicarea de părăsire a țării, fapt pentru care, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei și obligată, prin decizie de returnare, să părăsească țara în 15 zile.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Dolj au desfășurat, în cursul săptămânii trecute, o acțiune pe linia combaterii sederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

 

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, cu ședere ilegală, o femeie de 28 de ani, din Sri Lanka.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânăra a intrat legal în România, în baza unui drept de ședere obținut într-un stat din Uniunea Europeană, însă la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit teritoriul țării, fiindu-i emisă, anterior, o comunicare de părăsire a țării în termen de 3 zile.

 

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acesteia o decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile și a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei, conform prevederilor OUG 194/20002 privind regimul juridic al străinilor pe teritoriul României, republicată.

 

În cursul anului 2017, polițiștii Serviciului pentru Imigrări al județului Dolj au depistat 79 de cetățeni străini în situații ilegale, fiind emise 15 decizii de returnare, prin care s-a stabilit obligația de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, 10 străini au fost puşi în legalitate, 43 au solicitat azil, iar față de ceilalți au fost dispuse alte măsuri.

 

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

 

***

Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea  prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrari Dolj, din strada Amaradia nr.32-34, la numărul de telefon 0251/407500, interior 20317, 20323, 20265, e-mail dj.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.  

 

 
Alte articole din Eveniment:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.