Joi, 21 februarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 18 ianuarie 2018, ora: 09:23
rss
 

500 de noi locuri de muncă în Craiova

500 de noi locuri de muncă în Craiova

Un nou investitor de renume mondial a venit la Craiova. Astăzi s-a semnat, în prezența primarului Mihail Genoiu, a președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, contractul prin care firma Wielpütz Automotive din Germania își deschide o hală în Parcul Industrial High-Tech.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 O investiție de 10 milioane euro care va asigura minim 500 de locuri de muncă în Craiova.

“Începând de azi Craiova are un nou investitor! Peste 10 milioane de euro și crearea a 500 locuri de muncă reprezintă investiția Wielpütz din High Tech Industry Park Craiova, parc industrial gestionat de către Consiliul Județean Dolj și aflat pe teritoriul municipiului Craiova. 
Wielpütz Automotive este o companie germană cu o tradiție de peste 100 de ani, care produce subansamble și componente pentru industria auto. Fabrica se va întinde pe o suprafață de 30.000 de metri pătrați și va realiza piese și subansamble fabricate printr-o tehnologie unică de sudură.

Acest moment este unul deosebit de important, discuțiile au început în anul 2017 când am avut întâlniri cu conducerea companiei germane. I-am asigurat atunci de toată colaborarea noastră și de faptul că în Craiova există o tradiție în domeniul în care dânșii activează, nu numai prin prisma companiei Ford dar și a multor altor societăți sau foste companii de stat cum ar fi Fabrica de avioane, IUG sau Electroputere. Asta înseamnă pentru dânșii mână de lucru deja calificată.

Le urez bun venit în Craiova!”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

 

"O veste buna pentru mediul de afaceri din Craiova și peste 500 de locuri de munca noi în oras. #craiovamerita", a declarat Radu Preda, senator de Dolj.

 

““Dintre toate investițiile realizate de către o autoritate locală, cele mai apreciate de către comunitate sunt cele care generează locuri de muncă, iar această companie, al cărei sediu central se află în Hilden, va crea în primii cinci ani un număr de 500 de posturi. Pentru noi, acest demers înseamnă foarte mult și doresc să-l asigur pe partenerul nostru din Germania de întreaga noastră deschidere și susținere. Wielpütz este cel de-al 15-lea investitor cu care High-Tech Industry Park a încheiat un contract de închiriere sau superficie. În total, aceste 15 companii și-au asumat realizarea unor investiții în valoare cumulată de peste 20 de milioane de euro și crearea unui număr de peste 1.500 de locuri de muncă. În ceea ce privește High-Tech Industry Park, Consiliul Județean Dolj are în derulare procedura pentru atribuirea contractului de execuție a rețelelor exterioare de drumuri și de utilități, contract cu o valoare estimată de aproape 11 milioane de lei”, a precizat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj. 

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.