Sâmbătă, 23 februarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 9 ianuarie 2018, ora: 13:28
rss
 

Autobuze noi la Craiova

Autobuze noi la Craiova

Parcul auto al SC RAT Craiova SRL s-a îmbogățit de curând cu încă cinci autobuze noi. Mașinile vor intra pe traseu imediat după ce vor fi gata formalitățile de înscriere. Proiectul de modernizare a Parcului auto a fost inițiat de către fostul primar al Craiovei și actualul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Autobuzele au fost aduse, conform acordului cadru pe care municipalitatea îl are de câțiva ani cu firma poloneză Solaris. Până acum au fost aduse în parcul auto al RAT Craiova 29 de autobuze noi.

Momentul de modernizare a Rat Craiova a început în urmă cu 4-5 ani de zile de către actualul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, fostul primar al Craiovei. Este vorba despre acel contract cadru prin care se intenționa achiziția a 50 de autobuze. Au fost aduse 24 de autobuze noi în anii anteriori, iar la sfârșitul anului anterior au fost aduse încă cinci autobuze. Este un proiect mult mai larg, pe fonduri europene a fost prinsă și reabilitarea căii de transport cu tramvaiul în Craiova. Deci nu se oprește aici. Se va continua cu două proiecte pe fonduri europene mari, în jur de 40 și ceva de milioane de euro, care suntem foarte aproape de a le depune. Unul dintre el se duce către transportul în comun cu autobuzul. Noi ne dorim achiziția de 30 de autobuze noi, fie că sunt electrice sau hibrid, pe gaz sau hidrogen și achiziția de tramvaie noi, modernizarea depoului de tramvai, stațiile de redresare și calea de rulare cea urbană, care a mai rămas de modernizat”, a declarat administratorul public al Craiovei, Sorin Manda.

Autobuzele vechi vor fi scoase din uz. 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.