Duminică, 21 octombrie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Eveniment » 15 decembrie 2017, ora: 09:43
rss
 

Polițiștii și reprezentanții ISU verifică autovehiculele destinate transportului de mărfuri periculoase

Polițiștii și reprezentanții ISU verifică autovehiculele destinate transportului de mărfuri periculoase

În această perioadă, la nivel naţional se desfăşoară Planul de Acţiune ,,IMPACT” care aredrept obiectiv verificarea autovehiculelor destinate transportului de mărfuri periculoase, în scopul prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicate aceste categorii de vehicule.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 În acest context, astăzi 14 decembrie a.c., polițiștii rutieri doljeni, în cooperare cu reprezentanţi din cadrul I.S.U. Dolj au acţionat pe mai multe artere rutiere din judeţul Dolj, verificând documentele necesare efectuării acestei categorii de transport.

Totodată, poliţiştii Servicului Rutier au testat alccoscopic conducătorii autovehiculelor care transportau mărfuri care fac parte din categoria celor periculoase.
 
La această acţiune au participat 8 poliţişti din cadrul Servicului Rutier , precum şi 8 reprezentanţi din cadrul I.S.U. Dolj, al căror scop a fost acela de a se pregăti în vederea unei intervenţi oportune şi eficiente în cazul producerii unui accident pe căile de transport în care sunt implicate substanţe periculoase. Astfel, pompierii din cadrul I.S.U. Dolj au avut în dotare o autospecială de lucru cu apă şi spumă, precum şi o autospecială de primă intervenţie, evaluare şi cercetare C.B.R.N. (Chimic-Biologic-Radiologic-Nuclear).
 
Aceştia au controlat 6 autovehicule destinate transportului de mărfuri periculoase, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale, 7 în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia rutieră, o sancţiune fiind aplicată conform O.G. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.
  Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a depăşit suma de 5000 de lei.                                                                 
 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Filarmonica
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.