Vineri, 19 octombrie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 22 noiembrie 2017, ora: 09:12
rss
 

Parteneriat strategic pentru reprezentanții comunităților religioase, la Craiova

Parteneriat strategic pentru reprezentanții comunităților religioase, la Craiova

Începând cu 1 octombrie 2017, Centrul de Dialog între Științe și Teologie (CDST) România coordonează proiectul "PARTENERIAT STRATEGIC PENTRU REPREZENTANȚII COMUNITĂȚILOR RELIGIOASE" (STRAPAC)", finanțat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS +, Acțiunea-cheie 2, Sectorul Educația Adulților.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Între 16 și 17 noiembrie 2017 a fost organizată la Craiova, de către Centrul pentru Dialog între Științe și Teologie - Universitatea din Craiova, prima întâlnire a partenerilor în cadrul proiectului "PARTENERIAT STRATEGIC PENTRU REPREZENTANȚII COMUNITĂȚILOR RELIGIOASE" România.

Proiectul durează 30 de luni, în parteneriat cu alte patru instituții europene: Fundația pentru Dezvoltare Regională (Bulgaria), Universitatea Aristotel din Salonic (Grecia), Școala Norvegiană de Teologie (Norvegia) și Gal del Ducato (Italia).

            Obiectivele principale ale proiectului sunt: să ajute personalul aparținând comunităților religioase situate în regiuni sărace și în zonele rurale să dezvolte competențe de bază și competențe transversale, cum ar fi competențele antreprenoriale, comunicare și leadership, care îi vor ajuta să abordeze mai eficient excluderea socială și să îmbunătățească munca lor cu grupuri vulnerabile de persoane, cum ar fi persoanele cu handicap, refugiații, migranții, romii și alte comunități marginalizate; să ajute reprezentanții comunităților religioase din regiunile de nivel inferior și zonele rurale să-și îmbunătățească abilitățile multiculturale pentru a face față mai bine persoanelor cu diferite culturi, etnice sau religioase și pentru a-și spori capacitatea de a organiza un dialog interreligios.

Întâlnirea a fost completată de vizitarea unor biserici ortodoxe din Craiova și de prezentarea Centrului Social de Urgență pentru persoane fără adăpost Sfântul Vasile din Craiova, centru care îți desfășoară activitatea în parteneriat cu Asociația Vasiliada, Consiliul Local al Municipiului Craiova și Arhiepiscopia Craiovei, unde Pr. Adrian Stănulică le-a oferit participanților informații despre activitățile desfășurate în cadrul acestei instituții. Centrul oferă cazare pe perioadă determinată, hrană caldă, consiliere socială, precum și alte activități.

 

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Filarmonica
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.