Vineri, 19 octombrie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 20 noiembrie 2017, ora: 08:09
rss
 

Turneu caritabil de tenis la dublu - Dăruiește din inima ta - pentru un băiețel de 7 ani bolnav de leucemie

Turneu caritabil de tenis la dublu - Dăruiește din inima ta - pentru un băiețel de 7 ani bolnav de leucemie

Turneul caritabil de tenis la dublu „Dăruiește din inima ta!” este dedicat susținerii morale, medicale și financiare a lui Mihnea Andrei Diaconu, în vârstă de 7 ani, care suferă de Leucemie acută limfoblastică cu celule T. Turneul de tenis se va desfășura pe 26 nov. 2017, la Baza de tenis de câmp DistSport (fostă Cojan), Aleea Potelu, nr. 26, Craiova.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Pentru înscrieri nr tel.: 0748.085.231; 0767.597.161.
Taxa de înscriere este de 100 lei/persoană și va fi donată pentru Mihnea.
Sunteți invitați să participați la turneu, ca jucător de tenis sau spectator. La baza sportivă vor fi expuse urne unde se pot face donații în mod direct.
În același timp, vor fi prezentate informații referitoare la beneficiile donării de sânge. Prezența  la eveniment va contribui la creșterea nivelului de informare și conștientizare în lupta împotriva cancerului în general, leucemiei, în special.
Campania „Dăruiește din inima ta!” își propune să încurajeze donarea de sânge și suportul oferit persoanelor afectate de cancer și familiilor acestora.
Mihnea Andrei Diaconu este internat din luna iulie 2017 în cadrul Insitutului Clinic Fundeni București, unde face un tratament cu citostatice. Pentru a se vindeca, Mihnea are nevoie de transfuzii de sânge, sprijin financiar și suport moral. În situația în care tratamentul nu va conduce la o vindecare, se va impune transplantul de măduvă, care, în străinătate, presupune costuri de peste 100.000 euro. Mihnea face parte dintr-o familie foarte frumoasă și veselă. Tatăl, lector universitar, mama, medic stomatolog, au pus bazele unei cariere profesionale, dar au prețuit întotdeauna cel mai mult familia, timpul petrecut împreună, alături de copii, fiind cel mai fericit. A fost nevoit să părăsească orașul natal, casa lui și nu a putut să meargă la școală, în clasa întâi.
Cu el, din acel moment, este în spital mama sa, care are grijă de el. Mihnea este fericit din acest motiv, însă sora lui a rămas acasă, doar în grija tatălui și resimte din plin lipsa mamei.
Mihnea nu știe care este diagnosticul corect pentru care a fost internat. El știe că suferă de o „răceală” mai puternică și că, în termenii lui: „are anemie de la soare”, pentru că primele simptome ale leucemiei s-au manifestat pe când era la mare cu bunicii.
 
Singura fabrică de sânge este inima!
Pentru a dona sânge, e nevoie să mergeți la Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova, de pe Lângă Spitalul Clinic de Urgență Craiova, Str. Tabaci, nr. 1 și să menționați că donația este pentru „Diaconu Mihnea Andrei, 7 ani, Institutul Clinic Fundeni, Secția Clinică Pediatrie 2, medic: conf. univ. dr. Anca Coliță”.
Cei care doresc să îl ajute şi financiar pe Mihnea o pot face donând în contul: RO30INGB0000999906587641, Titular: Diaconu Matei. Detalii plată: „Donaţie pentru Diaconu Mihnea Andrei”.
Organizatori:
Masterul Dezvoltare comunitară și integrare europeană al Facultății de Științe Sociale, Universitatea din Craiova
Asociația ECCD/Centrul de Limbi Străine May Lily
Asociația „Devotament și încredere”
Baza tenis câmp DistSport
Asociația „Devotament și încredere”
Parteneri:
Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova
Gazeta de Sud
TVR Craiova
Oltenia 24
Locul de joacă Bebeti
 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Filarmonica
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.