Joi, 21 februarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 10 noiembrie 2017, ora: 08:43
rss
 

Moaștele Sfântului Antonie de la Iezer vor fi aduse la Biserica Postelnicu Fir din Craiova

Moaștele Sfântului Antonie de la Iezer vor fi aduse la Biserica Postelnicu Fir din Craiova

Moaştele Sfântului Antonie de la Iezerul Vâlcii vor veni la Craiova, săptămâna aceasta, în zilele de 11-12 noiembrie, la Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” – Postelnicu Fir (situată pe strada Nanterre). Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, credincioşii craioveni şi pelerinii din toate părţile Olteniei se vor putea închina Sfântului Antonie. Racla va ajunge la Biserica Postelnicu Fir sâmbătă, 11 noiembrie, începând cu ora 11.00 și va rămâne aici până duminică seara, fiind aşezată într-un frumos baldachin din curtea sfântului locaş de închinare.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Duminică, 12 noiembrie, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de preoți și diaconi.

 „Biserica noastră se pregăteşte de un mare eveniment liturgic, care se leagă de prăznuirea Sfântului Ioan cel Milostiv, ocrotitorul nostru spiritual. Astfel, anul acesta, alături de mâna dreaptă a Sfântului Ierarh vor fi aduse spre închinare, vreme de două zile, moaştele Sfântului Antonie de la Iezerul Vâlcii. Este o mare bucurii pentru noi şi pentru credincioşii noştri, care sunt aşteptaţi în număr mare în aceste zile binecuvântate de rugăciune. Momentele de prăznuire vor culmina duminică, 12 noiembrie, în ziua de praznic a Sfântului Ioan cel Milostiv, cu Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie”, a spus pr. Grigore Vulcănescu, parohul Bisericii „Postelnicu Fir” şi protoiereu al Protopopiatului Craiova Sud.


 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.