Luni, 21 mai 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 14 septembrie 2017, ora: 14:24
rss
 

Accesul este liber la premiera filmului Octav la Cinema Patria Craiova

Accesul este liber la premiera filmului Octav la Cinema Patria Craiova

„Octav”, lung-metrajul cu Marcel Iureș în rol principal, va avea premiera la Craiova, pe data de 23 septembrie 2017, la Cinema Patria, de la ora 19:00.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

  

Evenimentul își propune să facă cunoscut publicului craiovean un film aparte în peisajul cinematografic românesc, prin îmbinarea dintre emoţie şi nostalgie. Filmul reprezentând o „declarație de celebrare a vieții”, ce transpune o serie de imagini calde și poetice despre România.

 

Spectatorii din Craiova vor avea, astfel, ocazia să vizioneze filmul în compania lui Marcel Iureș, actorul principal din „Octav”, Alessia Tofan, personajul feminin pricipal, Eric Aradits (care îl joacă pe „Octav” în copilărie) și a regizorului Serge Ioan Celebidachi, care este și co-scenaristul acestui film.

 

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

 

Pelicula a fost selecționată în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la

Montreal, Canada, 2017, la secțiunea Focus on World Cinema, un festival de tradiție pentru cinematografia mondială, aflat la cea de-a 41 ediție.

 

Filmul „Octav”, în regia lui  Serge Ioan Celebidachi, are o distribuție de excepție: Marcel Iureș (născut la Băilești, Dolj), Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Ștefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan, etc..

 

Filmările au avut loc în perioada 21 martie – 30 aprilie 2016, la Câmpulung Muscel și la Studiourile Cinematografice București (Buftea).

 

Coproducție România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (producător Adela Vrînceanu-Celebidachi), filmul „Octav” este clasificat cu AG (Audiență Generală).

 

 Eveniment organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Municipal Craiova.

 

Accesul este liber și se face pe baza invitației care se va ridica de la sediul casieriei cinematografului, în limita locurilor disponibile, începand de azi 14 septembrie.

 

Teaserul filmului, creat de Good Hands, poate fi urmărit aici: https://youtu.be/33ERKW3Ot4Y

 

Mai multe detalii despre filmul OCTAV se găsesc și pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.octav

 

 

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.