Vineri, 25 mai 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 13 septembrie 2017, ora: 14:44
rss
 

Etnia romă din Dolj și-a comemorat eroii deportării din 1942

Etnia romă din Dolj și-a comemorat eroii deportării din 1942

Reprezentanți ai autorității publice locale și județene, inspectori școlari, directori ai unor instituții importante din Craiova, profesori, istorici, cetățeni de etnie romă deportați în Transnistria sau membrii ai familiilor acestora, voluntari ai APRPE Dolj, dar și reprezentanți ai presei din Craiova, cu toții au luat parte, astăzi, la Evenimentul de Comemorare a 75 de ani de la deportarea romilor în Transnistria.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 După ce s-a ținut un moment de reculegere, mulți dintre cei prezenți au adus un omagiu în memoria eroilor de etnie romă și au vorbit despre ziua tristă pentru minoritatea romă din județul Dolj, ziua în care speranța a devenit spectru al morții.

“Vreau să vă mulțumesc în numele comunității rome că ați dat atenție acestui eveniment important pentru etnia romă. Este pentru prima oară în istoria Craiovei când organizăm un astfel de eveniment și anume comemorarea romilor din Dolj. La 13 septembrie 1942 romii au fost deportați. Astăzi este ziua în care etnia romă din județul Dolj dorește a-și venera înaintașii, a-și jeli morții, a cugeta asupra condiției umane și a ne gândi cu toții la libertate, la faptul că ororile trecutului niciodată nu trebuie să se mai repete“, a spus președintele Partidei Romilor Pro Europa, Romeo Tiberiade. 

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.