Vineri, 25 mai 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 12 septembrie 2017, ora: 08:36
rss
 

Festivitate de deschidere a anului școlar la Seminarul Teologic din Craiova

Festivitate de deschidere a anului școlar la Seminarul Teologic din Craiova

Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova şi-a deschis porţile luni, 11 septembrie, în prima zi a noului an şcolar 2017 - 2018. Festivitatea de deschidere a debutat cu o slujbă de Te Deum săvârşită de părinţii profesori, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a reprezentanţilor autorităţilor publice locale, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, prof. Monica Sună, inspector școlar general al județului Dolj, prof. dr. Iuliana Gheorghe, inspector la disciplina religie la ISJ Dolj, şi ai altor instituţii publice.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

        Festivitatea de deschidere a anului şcolar s–a desfăşurat pe platoul din faţa Seminarului Teologic “Sfântul Grigorie Teologul”, lângă vechea biserică a Mănăstirii Coşuna, ctitoria Banului Stepan, în prezenţa tinerilor seminarişti, a profesorilor, a părinţilor şi rudelor elevilor, a reprezenţanţilor autorităţilor publice locale, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi ai altor instituţii de prestigiu din municipiul Craiova. În cadrul slujbei de Te Deum, săvârşite de preoţii profesori ai Seminarului în prezenţa IPS Părinte Mitropolit Irineu, au fost înălţate rugăciuni pentru rezultate bune la învăţătură în noul an şcolar.

               Un seminar de tradiţie în învăţământul teologic românesc   

       După rugăciunile de mulţumire pentru anul şcolar încheiat şi de ajutor pentru noul an şcolar, Mitropolitul Olteniei a rostit un cuvânt de învăţătură în care i-a îndemnat pe elevii seminarişti să continue tradiţia rezultatelor foarte bune obţinute de acest Seminar de-a lungul anilor, asigurându-i că vor beneficia de toată grija şi dragostea părintească a celor care sunt chemaţi să-i îndrume şi să-i pregătească. “În acest Seminar Teologic s-au format, de-a lungul anilor, generaţii întregi de preoţi şi de personalităţi care s-au remarcat şi în alte sectoare de activitate ale vieţii publice. În jurul acestei mănăstiri s-a creat un loc binecuvântat de Dumnezeu, un centru de iradiere duhovnicească şi învăţătorească. De aceea, suntem încredinţaţi că Seminarul nostru va continua să dea roadă bună în ogorul Domnului şi în anul şcolar pe care îl începem astăzi, că profesorii şi elevii vor continua linia ascendentă a rezultatelor remarcabile impusă de înaintaşii noştri, iar informaţiile şi cunoştinţele vor fi precum sămânţa care, căzând pe pământ bun, încolţeşte repede şi dă roade bune, formând în cele din urmă Omul pe care Dumnezeu îl doreşte să trăiască în comuniune cu El şi cu semenii săi”, a precizat IPS Irineu.

        Au urmat scurte alocuţiuni rostite de oficialităţile invitate, având ca moderator pe noul director al Seminarului Teologic din Craiova, prof. dr. Ionuţ Pătularu, iar la final, elevii cu rezultate deosebite la învăţătură obţinute în anul şcolar 2016 – 2017, precum şi cei care s-au remarcat la olimpiadele şcolare judeţene şi naţionale, au fost premiaţi cu diplome şi cărţi şi felicitaţi de IPS Părinte Mitropolit Irineu şi părinţii profesori.

                                                 

 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.