Duminică, 24 iunie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 6 septembrie 2017, ora: 17:26
rss
 

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, prezent la inaugurarea noului spital municipal

Acest articol conţine 6 poze
Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, prezent la inaugurarea noului spital municipal

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a venit astăzi la Craiova unde a vizitat noul spital municipal construit de la bugetul local pe scheletul de lângă Spitalul de Infecțioase “Victor Babeș”. Sediul Spitalului Filantropia este primul spital public construit în România din bani de la bugetul de stat după 1989, a spus ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Președintele PSD Liviu Dragnea a lăudat noul proiect realizat la Craiova, un spital municipal nou, de o calitate superioară, cu o aparatură de ultimă generație.

Sunt încântat de acest noul spital. M-a rugat Olguța Vasilescu să vin în Craiova să discutăm spre câteva proiecte de dezvoltare ale orașului. Așa cum o știți foarte bine este o fată curajoasă. Am venit aici. Înainte aici era un schelet rămas dinainte de Revoluție. Era o dorință foarte mare din partea locuitorilor din Craiova să se facă spital. Era și dorința de a se realiza stadionul, se discuta și de spitalul regional. Eu atunci i-am spus Olguței să aibă curajul că va fi sprijinită. Și pentru acest spital dacă ea reușește să găsească resurse financiare din bugetul local pentru construcție, sigur Guvernul va găsi resurse pentru dotare, aparatură medicală și așa s-a întâmplat. Am vorbit atunci și despre spitalul regional, am anunțat că se va face. Cu toate piedicile și cu toate discuțiile din ultimul an, până la urmă se face. Despre acest obiectiv, eu am colindat mult prin țară de-a lungul anilor, este un spital cum rar vezi. Este foarte bine exacutat. Calitatea foarte bună a construcției, dotările foarte bune și concertul este foarte modern. Există un nivel de confort destul de ridicat pentru pacienți. Am văzut și zona de fizioterapie care este foarte modernă și funcțională. Este foarte curat. Am întrebat și despre hrană. Sistemul de hrană este foarte bun. Spunea doamna manager că își dorește un computer tomograf. Eu sper ca Ministerul Sănătății să fie pozitiv la această solicitare pentru că ar fi necesar un computer tomograf”,  a declarat Liviu Dragnea.

Acum 3 ani . Scheletul era abandonat din anul 1993. Am căutat vreo trei locații atunci pentru spital. Până la urma am rămas la această locație. Din punctul nostru de vedere este foarte bună pentru că lângă noul spital este și Spitalul de Infecțioase și atunci se poate face trecerea mai ales pentru cazurile de urgență. Este cea mai mare investiție din România după revoluție făcută din fonduri exclusiv de la bugetul Primăriei Craiova. Aparatura este cumpărată în ultimii trei ani de zile, deci este aparatură nouă, mobilierul este nou, iar condițiile sunt excepționale”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Am inaugurat astăzi, în prezența domnului președinte Liviu Dragnea, doamnei ministru Lia Olguta Vasilescu, domnului președinte Claudiu Manda, a parlamentarilor PSD de Dolj și a colegilor din conducerea Primăriei, noul sediu al spitalului Filantropia, singurul spital construit de la zero în ultimii 27 ani. Cele mai moderne condiții de tratament și cazare sunt puse la dispoziția pacienților craioveni. Cele 161 de paturi deservesc 4 secții, situate în cele 4 corpuri de clădire: medicală 1, 2 și 3 și fizioterapie”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

 
Alte articole din Administraţie:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.