Duminică, 24 iunie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 4 septembrie 2017, ora: 10:07
rss
 

Dance to express not to impress - flashmob în Centrul Craiovei

Acest articol conţine 2 poze
Dance to express not to impress - flashmob în Centrul Craiovei

Asociația “Dance Beat” organizează în data de 5 septembrie 2017 un flashmob (dans stradal) în Piața Frații Buzești, din Craiova. Sub sloganul „Dance to express not to impress”, evenimentul este programat între orele 19:00-20:00. Acest flashmob are drept scop conștientizarea populației cu privire la importanța unității, nondiscriminării, egalității de șanse, culturii, dar și beneficiilor aduse sănătății prin practicarea dansului precum și încurajarea tinerilor în plin proces de afirmare.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 În cadrul acestui eveniment, voluntarii asociației vor împărții broșuri și pliante ce vor conține informații privind efectele negative ale discriminării, cât și metodele de combatere a acesteia, încurajarea volutariatului în rândul tinerilor.

Flashmob-ul este, mai presus de toate, un instrument social! De participare, implicare, luare de atitudine.„Tinerii care vor  participa la  flashmob își vor dezvolta spiritul de echipă, spontaneitatea, capacitățile de planificare. Mai presus de toate, ne dorim conștientizare la nivel de comunitate asupra unui anumit aspect și anume: importanța dansului în viața tinerilor și a comunității. Prin organizarea acestei acțiuni, dorim să atragem alături de tinerii dansatori și trecătorii de pe stradă, indiferent de vârstă, deoarece prin intermediul culturii sunt sparte stereotipurile de comportament, dispare discriminarea de rasă, etnie, vârstă, sex, în aer plutind doar muzică, fericire, armonie”, a spus Ana-Maria Trașcă, vicepreședinte Asociația „Dance Beat”.  
 
Asociația “Dance Beat” organizează în perioada 07.08.2017-23.09.2017 proiectul “Dance Camp”, proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, ce are ca scop “Stimularea participării civice a tinerilor din Dolj, Gorj și Mehedinți prin dans”. 
 
Obiectivele proiectului:
 
1. Până la data de 23 Septembrie, 1500 de tineri pasionaţi de dans din județele Dolj, Gorj și Mehedinți să fie informaţi despre proiect prin intermediul unei campanii de informare;
2. Până la data de 23 Septembrie cel puţin 50 de tineri să aplice pentru a participa la work-shopul   „Dance Camp”;
3. Până la data de 23 Septembrie 50 de tineri să realizeze cinci campanii sociale ce propun participarea civică pe care le vor prezenta în locația stabilită;
Până la data de 23 Septembrie să diseminăm cele cinci campanii sociale, în mediul online.
 
         Prin proiectul „Dance Camp” se dorește stimularea participării tinerilor la viața societății,dezvoltarea de activități specifice voluntariatului, educației civice și  implicării sociale; susținerea accesului la cultură, a diversității în cultură și a activităților vocaționale pentru tineri.
Preconizăm că la evenimentul stradal vor fi aproximativ 1500 de participanți/ beneficiari indirecți.
 
 
 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.