Duminică, 24 iunie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Eveniment » 29 august 2017, ora: 12:10
rss
 

Afaceristul Genică Boerică a fost prins la Milano

Afaceristul Genică Boerică a fost prins la Milano

Afaceristul Genică Boerică, dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat pentru infracțiuni economice, a fost prins în Italia, după mai mulţi ani de căutări, și a fost adus în ţară în noaptea de luni spre marţi, potrivit Poliţiei Române.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

Boerică a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, ulterior urmând să se decidă ce regim de executare a pedepsei va avea, dar și locul de încarcerare.

Acesta a fost localizat pe teritoriul Italiei, la Milano, în luna iunie, iar pe 16 august magistrații din această țară au decis extrădarea sa.

"În noaptea de 28 spre 29 august a.c., o escortă a Poliției Române a preluat din Italia și adus în țară un bărbat urmărit la nivel internațional de autoritățile judiciare române întrucât este condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani și 3 luni pentru infracțiuni de natură economică.

Acesta a fost localizat și depistat, în urma schimbului de informații efectuat prin intermediul Biroului SIRENE, în Italia, la data de 22 iunie 2017, iar la data de 16 august 2017, Curtea de Apel din Milano a decis predarea către România", arată IGPR marți dimineață într-un comunicat.

În ianuarie 2014, Boerică a fost condamnat definitiv la zece ani şi trei luni de închisoare într-un dosar privind returnări ilegale de TVA în valoare de peste 4,5 milioane de euro.

După pronunţarea sentinţei, afaceristul nu a fost găsit de poliţişti. Ulterior a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol.

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.