Duminică, 24 iunie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 25 august 2017, ora: 10:18
rss
 
Stadionul gata de recepție în septembrie

Pe noua arenă din Bănie s-a amplasat gazonul, iar nocturna a luminat pentru prima dată

Acest articol conţine 4 poze
Pe noua arenă din Bănie s-a amplasat gazonul, iar nocturna a luminat pentru prima dată

Gazonul de pe noul "Ion Oblemenco" a începutsă fie amplasat aseară când a fost aprinsă pentru prima dată și nocturna. O firmă din străinătate se ocupă de această operaţiune, care va dura trei zile, iar costurile vor fi suportate de Compania Naţională de Investiţii (CNI), cea care a asigurat în proporţie de 90% construcţia arenei din Craiova. Noul stadion va fi gata de recepție în luna septembrie.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Suprafaţa de joc a stadionului din Bănie trebuia instalată de săptămâna trecută, dar, din cauza condiţiilor meteo, respectiv a codului galben de caniculă, lucrările au fost amânate pentru săptămâna aceasta, în care prognoza meteo este favorabilă.

O delegaţie formată din reprezentanţi ai CNI, FRF şi ai Jandarmeriei Dolj a efectuat o vizită de lucru pe stadion, anunţând că acesta este pregătit pentru montarea suprafeţei de joc. Cei care se ocupă de implementarea rulourilor de iarbă spun că este vorba de o suprafaţă mult mai performantă decât cea de pe Arena Naţională.

"Astăzi am efectuat o vizită de lucru în Craiova, la stadionul Ion Oblemenco, împreună cu membrii Jandarmeriei Dolj şi cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal (FRF). Vizita a avut drept scop stabilirea unor aspecte tehnice cu privire la organizarea recepţiei lucrărilor, care va putea fi demarată în perioada imediat următoare.

În plus, în cadrul vizitei de lucru am clarificat şi aspecte cu privire la omologarea arenei sportive. De altfel, cu această ocazie, constructorul vine cu veşti bune pentru suporterii olteni, declarând că prognoza meteo pentru această săptămână permite demararea procesului de montare al gazonului. Menţionăm faptul că procesul de montare a gazonului a fost puţin întârziat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (cod galben de caniculă).", se arată într-un comunicat al CNI.

Conform proiectului, terenul de joc trebuie acoperit cu gazon natural şi prevăzut cu sistem de drenaj subteran în vacuum, cu sistem automat de irigare cu sprinklere, cu sistem de încălzire a gazonului pe timp de iarnă şi cu sistem de fotosinteză artificială, cu suprafaţă înierbată de 124 m lungime x 78 m lăţime şi cu suprafaţa totală a incintei de joc de 129 m lungime x 85 m lăţime, prevăzut cu mobilier sportiv demontabil specific pentru meciuri de fotbal şi rugbi.

Stadionul va putea găzdui meciuri de Campionat Mondial, Campionat European, Champions League, dar şi meciuri de rugby, în varianta Rugby League, cât şi în varianta Rugby Union.

Fostul primar al Craiovei, cel care a făcut tot posibilul ca acest proiect să se concretizeze, ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu, a oferit astăzi și primul interviu direct de pe gazonul noii arene.

“N-au fost 15 luni, au fost 24, dar a ieșit ceva de vis. Mâine începe montarea gazonului. Și... va fi cam gata de receptie pentru luna septembrie”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

 
Alte articole din Administraţie:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.