Sâmbătă, 23 iunie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Sport » 21 august 2017, ora: 09:53
rss
 

Universitatea Craiova a învins Viitorul și a ajuns pe locul 2

Acest articol conţine 2 poze
Universitatea Craiova a învins Viitorul și a ajuns pe locul 2

Italianul de pe banca Științei pare să aibă mereu câte un as în mânecă. Revenirea la schema tactică din meciurile cu Milan și FCSB și folosirea lui Mitriță în atac a dat rezultate imediat: 2-0 cu Viitorul în deplasare, aproape fără emoții.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Cu Mitriță vârf fals și o bună aglomerare a zonei centrale, Craiova și-a băgat prima repriză în buzunar și a tras fermoarul. Mitriță și Gustavo prefigurează, prin ocaziile avute, golul primului, venit după o greșeală a lui Florinel Coman. Extrema aflată pe picior de plecare a lui Hagi preia greșit cu pieptul, în propriul careu, iar Alex Mitriță profită ca un vulpoi, recuperează, pune corpul în fața mingii și înscrie simplu la colțul lung. Era minutul 26. În continuare, Craiova închide jocul ca Barcelona lui Guardiola pe vremuri, prin posesie prelungită. Doar Țucudean, apărut surprinzător în careu, la o pasă lungă, se apropie de golul egalizator, dar e neinspirat.

Craiova cedează inițiativa în partea secundă, dar sosise rândul lui Calancea să iasă la rampă. În minutele 63 și 67, îngerul păzitor de peste Prut îi bloca pe Coman și Țucudean, amândoi în poziții iminente de gol. Parcă simțind pericolul, Știința apasă accelerația în stil de mare echipă. În minutul 71, Tiago îl găsește perfect pe Mitriță cu o pasă lungă, peste apărarea adversă, iar preluarea și finalizarea rafinatului nostru atacant sunt de povești ale fotbalului. După ce mingea i se lipește de bocanc, povestea de dragoste dintre gheată și balon nu durează mult, pentru că același bocanc o expediază cu mare finețe, cam ca Băluță în meciul cu FCSB, în lungul porții lui Rîmniceanu. Plasa laterală se înfioară a gol, Mitriță nu se bucură din bun-simț pentru dubla împotriva fostei echipe, dar galeria noastră, aflată și ea la conducerea partidei tot timpul, explodează. Nimeni nu pare să mai poată reveni în fața Craiovei, odată ce conducem cu două goluri, pentru că Devis știe cu ce se Mangia fotbalul.

Cu un joc tot mai consistent și tot mai sigură pe posibilitățile ei, Universitatea trece pe locul 2 în campionat, după trei victorii consecutive fără gol primit, dintre care două în deplasare. Urmează un meci acasă cu Mediaș, vineri de la ora 21, la care ne așteptăm să fiți prezenți în număr mare, la Severin, pentru a aplauda cea mai în formă echipă a primei ligi. Forza Știința!

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.