Luni, 21 mai 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 10 august 2017, ora: 13:39
rss
 

Sfântul Nifon sărbătorit la Catedrala mitropolitană din Craiova

Sfântul Nifon sărbătorit la Catedrala mitropolitană din Craiova

Catedrala mitropolitană “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova se pregăteşte de praznicul Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului, ale cărui moaşte se găsesc aici, alături de cele ale Sfintei Muceniţe Tatiana şi Sfinţilor Serghie şi Vah.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Programul liturgic dedicat evenimentului va începe joi seara, ora 17.00, cu slujba Vecerniei unită cu Litia, urmată de o procesiune cu sfintele moaşte în jurul Catedralei. Slujbele religioase vor continua cu Utrenia, iar spre miezul nopţii va fi săvârşită Sfânta Liturghie în pridvorul sfântului locaş, lângă racla cu moaştele Sfântului Nifon. Ziua praznicului, vineri 11 august, va debuta cu slujba Acatistul Sfântului Nifon, urmată de Sfânta Liturghie  oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

       „Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon are anul acesta semnificaţii deosebite, deoarece se împlinesc 500 de ani de la canonizarea primului sfânt pe pământul ţării noastre. Canonizarea Sfântului Nifon a fost săvârşită pe 17 august 1517,  la Curtea de Argeş, de către Patriarhul Teolipt I al Constantinopolului, în prezenţa Sfântului Voievod Neagoe Basarab, eveniment ocazionat de sfinţirea Mănăstirii de la Curtea de Argeş”, a precizat părintele protosinghel Vladimir Dărângă, ecleziarhul Catedralei mitropolitane din Cetatea Băniei..

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.