Sâmbătă, 18 noiembrie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Rețeta zilei » 22 octombrie 2015, ora: 14:42
rss
 

Chocolate banana cake

Chocolate banana cake

Chocolate banana cake - este unul din cele mai rafinate, simple și gustoase deserturi. În funcție de plating-ul ales, poate fi servită atât ca prăjitură cât și ca tort.

de Maria Magdalena
redactia@monitoruldeolt.ro

Chocolate banana cake este un desert moale, pufos, un pic umed cu o aromă intensă de ciocolată și banana.

Nu este un desert scump, ingredientele sunt simple, iar prepararea durează foaarte puțin.

 

Ingrediente necesare:

Zahăr - 400 g

Faină albă calitate superioară - 245 g

Cacao pudră - 75

Praf de copt - 1,5 lingurițe

Bicarbonat de sodium -  1 linguriță

Sare - o jumătate de linguriță

Ouă - 2 buc

Banane - 2-3 buc (în funcție de mărimea lor)

Apă - 240 ml (caldă)

Lapte - 120 ml

Ulei fără miros - 120 ml

Esență de vanilie - 1 fiolă

Ciocolata neagră/amăruie - 200 g (merge de minune si cu ciocolată cu lapte)

Smântână dulce 32%(Dorna/Milli) - 170 ml

Unt – 15g (1 lingură)

 

Pași de urmat

1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade, sau o temperatură medie pentru cei fără termometru la cuptor.

Mixați într-un bol toate ingredientele uscate - faina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul, cacao și sarea.

2. Într-un alt bol pisați bine bananele.

3. Adaugați ouăle și amestecați cu un tel.

4. Adaugați apa caldă, uleiul, laptele și esența de vanilie – mixați bine cu telul.

5. Adaugați ingredientele uscate la cele umede – amestecași bine cu telul să nu fie cocoloașe. Va ieși un aluat mai lichid și uniform.

6. Ungeți cu unt sau ulei o tava adâncă de cuptor - rotunda cu diametrul de 28 cm sau una dreptunghiulară de maxim  23x33cm.

7. Turnați aluatul în tavă și puneți la cuptor pentru 40-45 de min.

8. Este gata după ce o testați cu o scobitoare. O scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

9. După ce s-a mai răcit i-am scos și pereții detașabili, este gata de ornat cu crema de ciocolată.

Glazura

1. Ciocolata se rupe bucațele si se pune intr-un bol mai mare si adanc.

2. Puneți într-o cratiță smântâna dulce și untul, lăsați până începe ușor să fiarbă - mai amestecați cu telul și stingeți. Nu o lăsati să fiarbă, doar să ajungă la temperatura de fierbere, pentru că altfel se brânzește.

3. Turnați amestecul așa fierbinte peste ciocolata bucățele – amestecați cu o lingură de lemn sau spatulă până se dizolvă complet ciocolata în amestecul de smântână cu unt - va rezulta o crema de ciocolată uniformă și lucioasă.

3. Bateți bine amestecul cu mixerul la viteză mai mare -  crema se mai uniformizează și devine mai pufoasă.

4. Turnați crema peste blatul răcit și o nivelați cu cutțitul, lingura sau spatula de ornate torturile. Puneti prajitura la rece sa se intareasca putin crema.

Se poate servi imediat ce s-a mai întărit puțin crema. Merge foarte bine ornată cu nucă sau fulgi de migdale.

 

Cantitate: 1 kg (10-12 porții)

Timp de preparare: 30 min

Dificultate: ușor

Timp total de pregătire: 90-100 min

 

Poftă bună! :)

 
Alte articole din Rețeta zilei:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:




Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Paunescu
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.