Miercuri, 20 septembrie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Rețeta zilei » 22 octombrie 2015, ora: 14:42
rss
 

Chocolate banana cake

Chocolate banana cake

Chocolate banana cake - este unul din cele mai rafinate, simple și gustoase deserturi. În funcție de plating-ul ales, poate fi servită atât ca prăjitură cât și ca tort.

de Maria Magdalena
redactia@monitoruldeolt.ro

Chocolate banana cake este un desert moale, pufos, un pic umed cu o aromă intensă de ciocolată și banana.

Nu este un desert scump, ingredientele sunt simple, iar prepararea durează foaarte puțin.

 

Ingrediente necesare:

Zahăr - 400 g

Faină albă calitate superioară - 245 g

Cacao pudră - 75

Praf de copt - 1,5 lingurițe

Bicarbonat de sodium -  1 linguriță

Sare - o jumătate de linguriță

Ouă - 2 buc

Banane - 2-3 buc (în funcție de mărimea lor)

Apă - 240 ml (caldă)

Lapte - 120 ml

Ulei fără miros - 120 ml

Esență de vanilie - 1 fiolă

Ciocolata neagră/amăruie - 200 g (merge de minune si cu ciocolată cu lapte)

Smântână dulce 32%(Dorna/Milli) - 170 ml

Unt – 15g (1 lingură)

 

Pași de urmat

1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade, sau o temperatură medie pentru cei fără termometru la cuptor.

Mixați într-un bol toate ingredientele uscate - faina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul, cacao și sarea.

2. Într-un alt bol pisați bine bananele.

3. Adaugați ouăle și amestecați cu un tel.

4. Adaugați apa caldă, uleiul, laptele și esența de vanilie – mixați bine cu telul.

5. Adaugați ingredientele uscate la cele umede – amestecași bine cu telul să nu fie cocoloașe. Va ieși un aluat mai lichid și uniform.

6. Ungeți cu unt sau ulei o tava adâncă de cuptor - rotunda cu diametrul de 28 cm sau una dreptunghiulară de maxim  23x33cm.

7. Turnați aluatul în tavă și puneți la cuptor pentru 40-45 de min.

8. Este gata după ce o testați cu o scobitoare. O scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

9. După ce s-a mai răcit i-am scos și pereții detașabili, este gata de ornat cu crema de ciocolată.

Glazura

1. Ciocolata se rupe bucațele si se pune intr-un bol mai mare si adanc.

2. Puneți într-o cratiță smântâna dulce și untul, lăsați până începe ușor să fiarbă - mai amestecați cu telul și stingeți. Nu o lăsati să fiarbă, doar să ajungă la temperatura de fierbere, pentru că altfel se brânzește.

3. Turnați amestecul așa fierbinte peste ciocolata bucățele – amestecați cu o lingură de lemn sau spatulă până se dizolvă complet ciocolata în amestecul de smântână cu unt - va rezulta o crema de ciocolată uniformă și lucioasă.

3. Bateți bine amestecul cu mixerul la viteză mai mare -  crema se mai uniformizează și devine mai pufoasă.

4. Turnați crema peste blatul răcit și o nivelați cu cutțitul, lingura sau spatula de ornate torturile. Puneti prajitura la rece sa se intareasca putin crema.

Se poate servi imediat ce s-a mai întărit puțin crema. Merge foarte bine ornată cu nucă sau fulgi de migdale.

 

Cantitate: 1 kg (10-12 porții)

Timp de preparare: 30 min

Dificultate: ușor

Timp total de pregătire: 90-100 min

 

Poftă bună! :)

 
Alte articole din Rețeta zilei:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:




Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
365MAG
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Doljul, pe primul loc la încheierea contractelor de finanțare pentru PNCCF
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Toți locuitorii din comuna Cârcea vor avea apă și canalizare
Se fac angajări pentru fabrica de biscuiţi ETI
Termenul până la care pot fi plătite retroactiv contribuțiile de asigurări sociale, prelungit de Guvern
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.