Duminică, 16 iunie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 15 octombrie 2015, ora: 09:52
rss
 

Atelier de pictură organizat de Muzeul Olteniei la Centul social „Aripi de Lumină”

Atelier de pictură organizat de Muzeul Olteniei la Centul social „Aripi de Lumină”

Centrul social pentru copii “Aripi de Lumină” al Asociației Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a găzduit în această perioadă atelierul de pictură a icoanelor pe sticlă, coordonat de prof. Ostroveanu Cătălin, atelier organizat de Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 În cadrul incursiunii în lumea artelor plastice, copiii s-au familiarizat cu diferite tehnici de lucru, pe parcursul execuției lucrărilor fiind îndrumați și încurajați Imaginația, creativitatea au însuflețit atmosfera, oferind copiilor posibilitatea să-și exprime emoțiile, gândurile, trăirile prin intermediul limbajului plastic, dând dovadă de sensibilitate și frumos”, a precizat Renata Bănescu, psihopedagog în cadrul Centrului social „Aripi de Lumină”.

Scopul atelierului a constat în educarea sensibilității față de valorile spiritual creștine, antrenarea copiilor în activitățile de pictură contribuind la formarea și afirmarea personalității creatoare, prin valorizarea potențialului artistic.“Arta îi pregătește pe copii să trăiască în frumusețe și armonie cu ei înșiși, cu cei din jurul lor, cu natura, să perceapă frumosul din jur și să-l redea într-o manieră originală, având o influență benefică asupra formării personalității copilului, atât pe plan estetic, dar și pe plan moral, afectiv, intelectual. Pictura, reprezentând diferite personalităti marcante ale vieții creștine, a adus bucurie în sufletele copiilor, fiind încurajată activitatea de grup, originalitatea și spontaneitatea”, a adăugat Renata Bănescu. La final, a fost organizată o expoziție cu lucrările copiilor.

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.