Luni, 22 iulie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 6 octombrie 2015, ora: 11:52
rss
 

Vâlcea alocă 4 milioane de euro pentru proiectul Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021

Vâlcea alocă 4 milioane de euro pentru proiectul Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021

Consiliul Județean Vâlcea a votat în unanimitate proiectul de sprijinire a candidaturii Craiovei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, aprobând suma de 4 milioane de euro.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

După celelalte județe din Oltenia, a venit și rîndul județului Vâlcea, care a aprobat suma de 4 milioane de euro pentru susținerea proiectului de Capitală Europeană a Culturii, bani ce vor fi folosiţi în pentru reabilitarea infrastructurii către aşezămintele monahale, precum şi alte obiective turistice şi culturale din patrimoniul judeţului.

“Municipiul Craiova îşi va depune candidatura, împreună cu întreaga regiune Oltenia, pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Această şansă istorică este, poate, unica de dezvoltarea zonei noastre din punct de vedere economic şi social prin cultură. Prin această hotărâre, demonstrăm că toate cele cinci Consilii Judeţene ale Olteniei sunt implicate în acest demers. De asemenea, fiecare autoritate judeţeană din Oltenia va aloca aceeaşi sumă pentru anii premergători anului 2021 (2 milioane de euro pentru anii 2016-2021, distribuiţi în funcţie de obiectivele de investiţii şi evenimentele culturale din judeţul dumneavoastră) şi aceeaşi sumă pentru anul 2021 (2 milioane de euro prevăzuţi a fi investiţi în evenimente care să pună în valoare specificul culturaI al judeţului Vâlcea). Menţionez că termenul limită pentru depunerea candidaturii este data de 10 octombrie. Consiliul Judeţean Vâlcea a susţinut necondiţionat activităţile şi instituţiile culturale din judeţul Dolj, eforturi pentru care vă felicităm şi vă mulţumim“, a precizat Lucian Dindirică, preşedintele Asociaţiei Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021.

 

Susţinere totală din partea CJ Vâlcea

Gheorghe Păsat, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, susţine necondiţionat activităţile şi instituţiile culturale din judeţul Dolj, informând Primăria Craiova, încă din vara acestui an, referitoare la susţinerea proiectului “Craiova împreună cu Oltenia - Capitala Europeană a Culturii 2021”.
“Impactul potenţial al evenimentelor culturale care se vor realiza până în anul 2021, în contextul devenirii municipiului Craiova drept Capitală Europeană a Culturii, include asumarea de către Consiliul Judeţean Vâlcea a unui concept cultural, o raportare strategică la publicul ţintă şi la spaţiile de desfăşurare, precum şi implicarea actorilor culturali locali în gestionarea strategiei culturale şi a organizării manifestărilor tradiţional culturale. Având în vedere potenţialul cultural şi turistic al judeţului Vâlcea, în perioada de monitorizare a proiectului «Craiova - Capitală Europeană a Culturii 2021», Consiliul Judeţean Vâlcea va reabilita infrastructura către aşezămintele monahale din judeţ, precum şi către alte obiective turistice şi culturale. Totodată va reabilita obiectivele social culturale din patrimoniul judeţului Vâlcea. În acest sens, în funcţie de sursele de echilibrare aprobate prin legile bugetare anuale rămase disponibile şi în funcţie de gradul de încasare al veniturilor proprii ale bugetului judeţului Vâlcea peste nivelul programat, se vor constitui în fondul de rezervă bugetară sumele necesare suplimentării fondurilor la capitolul 67.02 «Cultură, recreere, religie», în valoare de 8.800.000 lei pentru perioada 2016 - 2021 şi aceeaşi sumă pentru anul 2021“, a precizat Gheorghe Păsat, vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al CJ Vâlcea.

 

 

 
Alte articole din Învăţământ şi Cultură:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.