Luni, 21 mai 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 12 iunie 2015, ora: 09:35
rss
 
Primarul Craiovei și-a onorat toate promisiunile

Olguța Vasilescu: Două stadioane, un cartier de locuințe, spitale renovate, apă potabilă pentru craioveni, canalizare și străzi asfaltate

Olguța Vasilescu: Două stadioane, un cartier de locuințe, spitale renovate, apă potabilă pentru craioveni, canalizare și străzi asfaltate

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a împlinit pe 10 iunie, trei ani de când este edilul urbei și se poate mândri că toate proiectele promise craiovenilor le-a dus la bun sfârșit sau sunt în curs de derulare. Deși este femeie și puțini se așteptau să facă ceva pentru Craiova, Lia Olguța Vasilescu a dovedit că nimic nu poate să-i stea în cale reușind să facă ce nu a făcut niciun primar pentru orașul nostru.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

După 3 ani de mandat, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit despre realizările din toată această perioadă. "Ieri am împlinit trei ani de mandat în fruntea oraşului şi cred că aţi văzut deja, pe panou, imagini cum arăta Craiova şi cum arată, cum arătau spitalele din Craiova şi cum arată şi poate ar trebui spus şi ce promisiuni electorale am reuşit să înfăptuim până acum. Mai pe scurt, toate. Chiar dacă unele sunt în lucru şi vor fi finalizate undeva la 6 luni după ce mi se încheie mandatul, cred că putem trece în dreptul tuturor promisiunilor electorale bifat. Canalizare-apă potabilă: 60 de km canalizare, 40 km apă în trei ani. Mai mulţi decât s-au introdus în ultimii 25 de ani la un loc.

Stadion: nu facem un stadion, construim două stadioane. Unul este de 5000 de locuri şi deja s-a dat ordin de începere a lucrărilor, celălalt, stadionul de fotbal, construit de către Compania de Naţională de Investiţii cu o valoare de 50 de milioane de euro, de asemenea a început demolarea, este semnat contractul de finanţare, licitaţia şi aşa mai departe. Peste trei săptămâni probabil va începe şi construcţia acestui stadion. Este o promisiune care nu se va finaliza în anul 2016, în luna iunie când termin eu mandatul ci undeva prin luna octombrie a anului viitor.

Spitalele craiovene:  am promis în campania electorală că mă voi preocupa de spitale şi am făcut acest lucru. Construim spital nou, municipal. Este în stadiu de licitaţie, asta înseamnă că are finanţare. Va fi construit pe scheletul care se află în curtea spitalului de Boli Infecţioase, cu o valoare de aproximativ 6 milioane de euro.

Spitalul Filantropia se va muta acolo, mai puţin maternitatea care este refăcută complet şi secţia de copii de la parc de asemenea, este refăcută complet.

 Spitalul numărul 4 este aproape gata, şi când spun asta mă refer la faptul că nu este gata faţada şi acoperiţul, dar condiţiile sunt de lux.

Spitalul de Boli Infecţioase, mai sunt două etaje de renovat şi deja ne aflăm în faza de licitaţii cu el. În reste este renovat ca la carte şi îmi pare rău că spitlul numărul 1 nu aparţine de municipaltate pentru că mă preocupam ca şi acesta să fie la standarde înalte.

 Azilul de bătrâni  Suma a fost foarte mare, peste 100 de miliarde de lei vechi. L-am preluat ca un lagăr de concentrare, nu vreţi să ştiţi ce era acolo şi cum trăiau bătrânii, în ce condiţii. Acum este ca un hotel

Şcolile Am investit de 10 ori mai mult decât fosta administraţie

Bulevarde: Reabilităm bulevardele. Dim păcate anul trecut nu am putut să asfaltăm nimic. A fost o licitaţie, a fost contestaţie, n-am putut să asfaltăm nimic până în luna octombrie. După cum probabil acum aţi văzut, în aproape toate cartierele se lucrează în forţă.

Canalul Corniţoiu: O promisiune pe care au făcut-o toţi primarii din 1990 încoace. Este casetat în proporţie de 80% şi urmează ca ultimul tronson să îl scoatem acum la licitaţie pentru a-l reabilita complet. Pe acest canal casetata va apărea un parc de distracţii care este promisiunea mea pentru Balta Craioviţei, şi pe care n-am putut să o îndeplinesc pe Balta Craioviţei pentru că terenul aparţinea unor privaţi, acum nu mai aparţine nici măcar lor pentru că este scos de ANAF la licitaţie.

Parcul “Nicolae Romanescu”: Grădina Zoo este gata, s-a modernizat, parcul de vară este în plin proces de modernizare şi urmează să intrăm cu tot parcul în licitaţie în perioada următoare cu o finanţare de 11 milioane de euro pe Fonduri Europene.

Grădina Botanică: Este în lucru. Toate părculeţele Craiovei s-au reabilitat sau se reabilitează. Şi facem acest lucru pentru că mie, ca femeie îmi plac multe flori, îmi place curăţenia şi lucrez pentru aceste lucruri în continuare cu femei.

Adăpostul canin: Asta a dus la dispariţia câinilor maidanezi de pe străzi. Îmi aduc aminte că în campania electorală de la parlamentare, peste tot oamenii spuneau de câini. Aproape că nu îi mai interesa nimic altceva decât de faptul că nu mai pot să circule în siguranţă pe străzile craiovei din cauza câinilor maidanezi. Acum nu mai avem această problemă.

Cartierul de locuinţe:  Am reuşit să începem construcţia care va fi finalizată în 2016, undeva în luna octombrie. 1850 de locuinţe noi, la preţul de 400 euro mp. Nicăieri în România nu se mai vând apartamente atât de ieftine. Nu mai credea nimeni în această promisiune, dar iată că ea a început şi este într-un stadiu foarte avansat.

Firul II de apă Izvarna: Cea mai importantă realizare care se va termina în anul 2017. Conducta care alimentează Craiova este ieşită de 25 de ani din uz. Am avut foarte multe avarii, foarte multe probleme, dar, dacă nu intram pe fonduri europene să aducem al doilea fir de la Izvarna, probabil că într-un an, doi, trei, Craiova ar fi intrat în imposibilitatea de a fi alimentată cu apă. Este o investiţie de 123 milioane de euro. Este cea mai mare investiţie din România şi dacă ne gândim la faptul că pentru canalizare şi apă potabilă am reuşit să atragem fonduri până la 125 de milioane de euro care nu înseamnă doar Craiova, ci şi câteva localităţi din Zona Metropolitană ajungem la situaţia în care, doar Craiova a reuşit să ia partea leului. Aproximativ 20% din fondurile Ministerului de Mediu au fost luate de Craiova. Suntem pe primul loc în România la absoorbţia de fonduri europene. Până în acest an, au intrat 120 de milioane de euro numai pe fondurile de finanţare a municipalităţii, fără a pune aici apa potabilă Izvarna, stadionul, cartierul chinezesc şi aşa mai departe, care ajung la investiţii de 500 de milioane de euro. Atât au intrat în municipiul Craiova doar din fonduri peste bugetul local, care, şi buget local, a reuşit să crească în fiecare an cu aproximativ 10 milioane de euro. Asta pentru că Craiovenii îşi achită taxele, pentru că administraţia nu mai face excese, şi, de unde am preluat primăria cu 17 lei în cont şi datorii de câteva milioane de euro, am ajuns în situaţia în care fiecare sfârşit de an raportăm un profit de 10 milioane de euro. De când sunt primar, nu am luat un leu împrmut, şi vreau să spuneţi asta până tot, pentru că adversarii noştrii politici spun, normal că a făcut că a îndatorat primăria şi pentru că cei care vor veni după ea vor trebui să îi plătească datoriile. Nimeni nu va trebui să plătească un leu din perioada mandatului meu, pentru că municipalitatea nu a împrumutat un leu. Am ştiut să atragem fonduri europene, fonduri private de multe ori şi de la bugetul de stat.

Centrul vechi, care va fi gata în luna septembrie. Vă puteţi face deja o imagine la ceea ce a fost şi ce este la momentul acesta. Suntem mândri de această investiţie. Nu mai este nici 10% din proiectul lui Solomon, pentru că sunt mulţi care spun că am continuat proiectele lui Solomon, Nu mi-am asumat proiectele lui, el nu a vorbit nici de spital, nici de stadion, nici de spital de locuinţe, a vorbit de centrul vechi, este adevărat, dar proiectul pe care l-am găsit în primărie nu mai are nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în centrul istoric al Craiovei.

Cam astea ar fi de spus. Sunt foarte multe lucruri pe care le-am făcut, lucruri pe care nici măcar nu le mai amintim, pentru că sunt investiţii mai mici. Deja, din tot ceea ce v-am spus aici, nu este nicio investiţie sub 10 milioane de euro. Continuăm în acest an să ne finalizăm proiectele şi vreau să vă mulţumesc că aţi fost alături de mine în această perioadă, în care mi-am desfăşurat mandatul de primar ", a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Trebuie să amintim că Olguța Vasilescu a reușit să aducă în Craiova mai mulți investitori și să creeze pentru craioveni noi locuri de muncă.

 
Alte articole din Administraţie:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.