Vineri, 25 mai 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 23 martie 2015, ora: 15:23
rss
 
Premieră în România după 1989

Începe construcția Spitalului regional din Craiova

Începe construcția Spitalului regional din Craiova

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că în perioada următoare vor fi construite trei spitale regionale în Craiova, Iaşi şi Cluj. Unităţile vor fi ridicate doar cu fonduri europene.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

“În premieră după 1989 în România vor fi construite trei spitale regionale, la Craiova, Iaşi şi Cluj. Autorităţile din Bănie încearcă să identifice un teren potrivit pentru ridicarea unei unităţi care să deservească toate cele 5 judeţe ale Olteniei. „Două proiecte sunt premiere pentru sistemul naţional românesc: lansarea unui program naţional de radioterapie, în cadrul căruia vor fi construite între trei şi cinci unităţi noi în ţară, cu sprijinul Băncii Mondiale, şi începerea construcţiei, pentru prima dată din 1989, a trei spitale regionale, la Iaşi, Craiova şi Cluj“a declarat Nicolae Bănicoiu, Ministrul Sănătăţii.

Spitalul Regional din Craiova va fi construit din fonduri europene. Ministerul Sănătăţii a pus la punct de parteneriat pentru anii 2014-2020, în valoare de un milliard de euro pentru realizarea celor trei unităţi sanitare la: Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova.

Trebuie să reamintim că primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, are un mare merit la alegerea construirii spitalului regional în Bănie, care se voia ridicat în capitala țării. După ce a venit cu mai multe argumente, prim ministrul României, Victor Ponta, și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, au hotărât ca cea de-a treia unitate sanitară să fie construită în inima Olteniei.  

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.